A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗНАМ'ЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область, Березівський район

До уваги населення!!!

Дата: 18.01.2022 16:39
Кількість переглядів: 79

Фахівцями Іванівської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області на постійній основі проводяться тематичні заходи з суб’єктами господарювання, зокрема з метою роз’яснення застосування у своїй діяльності РРО/ПРРО з 01.01.2022 року та про порядок ведення обліку товарних запасів, затверджений Наказом Міністерства фінансів від 03.09.2021 №496.

18 січня 2021 року працівниками Іванівської ДПІ проведено виїздну зустріч з підприємцями Знамянської ОТГ а саме, с.Знамянка та смт.Радісне, та семінар нараду в приміщенні Знамянської ОТГ де детально були надані роз’яснення щодо застосування РРО/ПРРО, КОРО, РК, також нагадано про старт «Кампанії декларування – 2022», та «Одноразового добровільного декларування»

В ході заходу з підприємцям було доведено фахівцями, що починаючи з 01 січня 2022 року значно розширилося коло суб’єктів господарювання (фізичних осіб-підприємців), які мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО). Застосування РРО та/або ПРРО стало обов’язковим для платників єдиного податку другої-четвертої груп.

Відповідно до вимог п.296.10 ст.296 ПК України РРО або ПРРО не зобов’язані застосовувати лише платники єдиного податку першої групи, підприємці в сільській місцевості та ФОПи ,які не ведуть готівкові розрахунки, але із обовязковим РК та КОРО.

У ході діалогу було розглянуто алгоритм застосування РРО. Обговорено послідовність дій суб’єкта господарювання для реєстрації програмного РРО, яка здійснюється на підставі заяви, що подається в електронній формі, через сервіс ДПС «Електронний кабінет».

Податківці розповіли, що окрім традиційних касових апаратів, платники можуть скористатися й альтернативним варіантом – їх аналогом: програмним РРО (далі – ПРРО). ПРРО мають ряд переваг над класичними РРО – швидка реєстрація каси та реєстрація чеків безпосередньо в ДПС, просте відкриття та закриття зміни, адже формування Z-звіту та його реєстрація в ДПС відбувається за спрощеною процедурою, фіскалізація чеків в режимі офлайн без використання КОРО та розрахункової книжки. Серед плюсів ПРРО – його автоматичне оновлення та відсутність потреби у сервісному обслуговуванні.

Для роботи з ПРРО платнику необхідно насамперед отримати кваліфікований електронний підпис, потім ПРРО потрібно зареєструвати в податковій службі, подавши заяву за формою № 1-ПРРО. У відповідь платнику надійде квитанція з фіскальним номером, під яким податкова зареєструвала ПРРО. А далі залишається лише завантажити та встановити файл ПРРО на планшет, смартфон чи комп’ютер, які й будуть виконувати роль каси у пункті продажу. Для реєстрації касира в податковій суб’єкту господарювання необхідно через Електронний кабінет платника подати повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа для касира.

Крім того, на обліку мають перебувати й активи, у яких будуть використовувати ПРРО. Для цього необхідно надіслати до податкової повідомлення за формою № 20-ОПП.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь