A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗНАМ'ЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область, Березівський район

До уваги!!!

Дата: 19.03.2024 10:36
Кількість переглядів: 31

Головне управління Держпродспоживслужби звертається до аграрників та громадян області з нагадуванням щодо необхідності неухильного виконання вимог регламентів поводження та безпечного застосування хімічних засобів захисту рослин, особливо в частині недопущення отруєння медоносних бджіл. Чіткі та детальні рекомендації щодо попередження ураження бджіл викладено у Інструкції з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин, затвердженої наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 19 лютого 2021 року №338.

Фото без опису

Нагадуємо, що господарства, фермери та приватні особи, які використовують пестициди, особливо за допомогою сільськогосподарської техніки, повинні завчасно (не менш ніж за 3 доби) повідомляти органи місцевого самоврядування про заплановане застосування засобів захисту рослин. Біля оброблюваних площ повинні бути встановлені відповідні написи. Категорично заборонено обробляти квітучі медоноси і пилконоси під час масового льоту бджіл. Необхідно враховувати, що біля полів, на яких відсутні медоноси, у радіусі 10 км можуть знаходитись інші квітучі дерева та рослини, в т.ч. й дикорослі, на яких можуть перебувати бджоли.

Також Інструкцією передбачені дії пасічника з убезпечення бджіл від отруєння: вони мають проводити ізоляцію бджіл на час застосування пестицидів на сільськогосподарських угіддях, попереджувати органи місцевого самоврядування про місце перебування пасіки, особливо під час її вивезення на місця годівлі бджіл тощо.

Фото без опису

Найдієвішим методом профілактики отруєння бджіл є діалог між територіальними громадами, пасічниками та господарствами, фермерами, приватними господарями, які на своїх земельних ділянках застосують засоби захисту рослин. Разом вони в змозі визначитись із порядком взаємного інформування про місце та час проведення обробітку культур пестицидами, час ізоляції бджіл, місця вивезення бджіл на пасовище та інші важливі питання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь