A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗНАМ'ЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область, Березівський район

До уваги!!!

Дата: 26.02.2024 16:30
Кількість переглядів: 28

 

Фото без опису

У МЕЖАХ ФОРУМУ "УКРАЇНА. РІК 2024" ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ ДАВ НАДВАЖЛИВУ ПРЕСКОНФЕРЕНЦІЮ.

Основне з відповідей Президента:

Інформація від західних та російських ЗМІ про “сотні тисяч загиблих українських військових” не відповідає дійсності. 31 тисяча українських військових загинула в цій війні. Кожен загиблий та загибла - велика втрата для нас.

Щодо ситуації з Придністровʼям, зазначено, що Молдова не зверталася до України з проханням про допомогу у Придністров’ї. Президент не впевнений, що мешканці Придністров’я підуть на те, щоб просити про "приєднання" до Росії наступного тижня.

Щодо затримки допомоги від США. Україна розраховує на підтримку Конгресу США. Під час зустрічі з сенаторами Президент України поінформував представників обох партій, що допомога потрібна протягом місяця. Йдеться передусім не про фінансову допомогу, а про зброю. Також Президент наголосив, що суттєво переламати ситуацію на користь України може надання західними партнерами систем ППО.

Мобілізація в Україні триває з перших днів війни. За словами Президента, попереднє законодавство про мобілізацію не співпадає практично з реаліями війни. Наразі в Україні щодо мобілізації проводиться не реформа, а впроваджуються додаткові норми до чинного закону, щоб давати бійцям можливість відпочити.
Президент переконаний, що нинішня ситуація на фронті не свідчить про те, що Україна перебуває у найслабшому моменті.

Крім того, під час пресконференції Президент заявив, що Україна розглядає можливості розширення зернових коридорів, зокрема, з відкриттям судноплавства у Миколаєві. У цьому Україні може допомогти Туреччина.

Президент також зауважив, що третій рік повномасштабної війни – переломний. Від нього буде залежати формат закінчення війни. Голова держави закликав суспільство консолідувати зусилля на всіх рівнях заради спільної мети.
Робимо все для Перемоги!🇺🇦


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь