A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗНАМ'ЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область, Березівський район

Щодо Порядку  надання держаній службі зайнятості інформації, необхідної для організації працевлаштування осіб з інвалідністю

Дата: 29.06.2023 16:09
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

Іванівський відділ Березівської філії

Одеського обласного центру зайнятості

 

Щодо Порядку  надання держаній службі зайнятості інформації, необхідної для організації працевлаштування осіб з інвалідністю

(Затвердженого  постановою  КМУ  від  2  червня  2023р.  №553)

 

Шановні роботодавці Знамянської ОТГ!

 

     Цим Порядком визначено механізм надання ПОУ, фізичною особою, яка використовує найману працю інформації, необхідної для організації працевлаштування осіб з інвалідністю.

   1.  Роботодавець з дня виникнення в нього потреби в підборі працівників з інвалідністю та/або з дати відкриття вакансій, на які можливе працевлаштування осіб з інвалідністю, інформує центр зайнятості за його місцезнаходженням.

   2. Інформація, необхідна для організації працевлаштування  осіб з інвалідністю, може надаватися роботодавцем центру зайнятості в електронній ( з накладенням чи без накладення електронного підпису або печатки, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів) або в паперовій формі (із засвідченням підписом керівника/фізичної особи –підприємця або уповноваженої ними особи).

  3.  Первинна інформація надається роботодавцем з метою інформування про наявність потреби у працевлаштуванні осіб з інвалідністю.

  4. Уточнювальна інформація подається в разі потреби на заміну первинної та містить уточнення характеристик вакансії, зокрема умов праці, розміру заробітної плати, вимоги до кандидата. При цьому не можуть бути змінені дані щодо кількості вакансій та професійної назви робіт ( професії/посади).

  5. Роботодавець подає до центру зайнятості інформацію, необхідну для організації працевлаштування особи з інвалідністю, за формою звітності №3-ПН, визначеною Мінекономіки.

     Нагадуємо, що норматив робочих місць для  працевлаштування осіб з інвалідністю встановлено у розмірі: одне робоче місце – якщо у роботодавця працює від 8 до 25 осіб; 4% середньооблікової кількості штатних працівників – якщо кількість працівників перевищує 25 осіб           ( тобто 26 і більше).

     У випадку невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю роботодавець повинен сплатити адміністративно-господарські санкції за кожне робоче місце, призначене для працевлаштування особи з інвалідністю і не зайняте нею.

 

За детальною інформацією звертатись до фахівців Іванівського відділу Березівської  філії Одеського обласного центру зайнятості за адресою: смт.Іванівка,вул.Центральна, 65 В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь