A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗНАМ'ЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область, Березівський район

ДІЇ НАСЕЛЕННЯ ПІД ЧАС ПОТРАПЛЯННЯ У ЗОНУ ВИБУХУ ГАЗУ У БАГАТОПОВЕРХОВОМУ БУДИНКУ

Дата: 28.09.2022 15:48
Кількість переглядів: 74

ДІЇ НАСЕЛЕННЯ ПІД ЧАС ПОТРАПЛЯННЯ У ЗОНУ ВИБУХУ ГАЗУ У БАГАТОПОВЕРХОВОМУ БУДИНКУ

Російські загарбники бомбардують українські міста, знищуючи системи енергозабезпечення. Люди залишаються без світла, тепла, води та газу. Рятувальники закликають у разі аварії терміново повідомляти у екстрену службу 101, у випадку газової аварії - 104, однак у стані війни рятувальники не завжди можу реагувати оперативно.
Виникнення надзвичайних ситуацій, спричинених вибухами, несе значну загрозу життю та здоров’ю людей, а також системам життєзабезпечення населення. Здебільшого причиною вибухів є порушення вимог безпеки під час поводження із легкозаймистими та вибуховими речовинами на об’єктах підвищеної небезпеки, в місцях з масовим перебуванням людей, адміністративних та житлових будинках тощо. У той же час існують загрози вибухів, спричинених терористичною діяльністю, воєнними діями.
• Запорукою запобігання вибухам є неухильне дотримання правил пожежної та техногенної безпеки, а також пильність та відповідальність людей.
Однією із найпоширеніших причин вибухів є витік побутового газу у житлових і адміністративних будівлях.

Ознакою загрози вибуху побутового газу є різкий запах деодоранту, який змішується з метаном (запах газу)
Якщо ви відчули стійкий запах деодоранту необхідно:
• зберігати спокій • негайно вимкнути газові прилади • відкрити вікна та двері і провітрити приміщення; • не палити та не користуватись електричними приладами •
вийти з приміщення та зателефонувати до служби газу (тел. № 104) • якщо будинок багатоквартирний, повідомити інших мешканців та, не користуючись ліфтом, залишити будівлю • надайте допомогу в евакуації літнім та важкохворим людям • перевірте сусідні квартири на наявність у них дітей, які тимчасово залишились без нагляду дорослих, та повідомте про це представників служби газу (правоохоронних органів, аварійно-рятувальних підрозділів) • відійти на безпечну відстань від будинку (у разі можливості на відкритий майданчик або пустир) та чекати подальших інструкцій спеціалістів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь