A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗНАМ'ЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область, Березівський район

До уваги населення!!!

Дата: 07.04.2021 11:05
Кількість переглядів: 141

Законопроект про місцевий референдум

Народ України повинен отримати інструмент контролю, який би збалансовував представницьку й безпосередню демократію. Про це зазначив Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час публічного обговорення на тему «Місцеві референдуми: пошук ефективного механізму народовладдя».

«Разом крок за кроком ми напрацьовуємо дієвий інструмент прямої демократії для народу України, територіальних громад; виносимо на обговорення дискусійні питання щодо предмету, видів, кількості питань, правових наслідків і суб’єктів ініціювання місцевого референдуму, що є визначальними в законопроекті про місцевий референдум. Окрім експертного середовища, переконаний, що цей законопроект має знайти своє втілення у відповідних обговореннях у межах територіальних громад, адже саме вони використовуватимуть цей інструментарій. Тому ми плануємо поїздки в різні регіони України», – розповів Руслан Стефанчук.

Перший заступник Голови Парламенту України нагадав, що законопроект про місцевий референдум розміщено на вебсайті Верховної Ради України. Він закликав надсилати пропозиції й зауваження на адресу: localreferendum@gmail.com до 11 квітня 2021 року включно. Далі проект закону буде доопрацьований за результатами всеукраїнського обговорення та зареєстрований у Верховній Раді.

«Крім цього, ми плануємо направити законопроект про місцевий референдум до Венеціанської комісії з метою отримання висновку, який треба буде аналізувати й імплементувати в текст проекту. Планом законопроектної роботи Верховної Ради України на 2021 рік визначено, що законопроект про місцевий референдум має бути зареєстрований у квітні. Сподіваюсь, що ці терміни будуть дотримані. Однак ми дбаємо про якість, а не про швидкість прийняття. Адже це фактично рівень народної Конституції, за якою територіальна громада житиме, відповідно до прийнятих рішень», ­– підкреслив Руслан Стефанчук.

За його словами, законопроекти про всеукраїнський та місцевий референдуми є пріоритетними, тому що вони встановлюють стандарти прямої демократії, на їх базі будуть розроблятися інші законопроекти щодо народовладдя.

«Ми орієнтуємося на шість-сім законопроектів. Це законодавство, яке буде формувати філософію recalls, це законопроекти про електронні петиції й щодо електронного голосування. Також плануємо напрацювати цілу низку законопроектів про народовладдя в інших сферах, зокрема – у судовій гілці. Усі ці законодавчі ініціативи напрацьовуються паралельно», – уточнив політик.

З повагою

управління комунікацій та інформаційної політики Одеської обласної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь