A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЗНАМ'ЯНСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Одеська область, Березівський район

Уривок з доповіді начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого апарату Знам’янської сільської ради Полянської О.М.: «ПРО ПІДСУМКИ РОБОТИ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ ЗНАМ’ЯНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ У 2018-2019 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ ТА ЗАВДАННЯ НА 201

Дата: 31.08.2019 15:19
Кількість переглядів: 305

Уривок з доповіді начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого апарату Знам’янської сільської ради Полянської О.М.: «Про підсумки РОБОТИ освітНЬОЇ ГАЛУЗІ ЗНАМ’ЯНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ у 2018-2019 навчальному році та завдання на 2019-2020 навчальний рік»

Усі відпочили — від учнів, від роботи; замучені городами, палючим сонцем та консервуванням ми нарешті розпочинаємо новий навчальний рік.

Я бажаю усім міцного здоров’я, добробуту в родинах, миру в світі і Україні, любові, взаємної в серця, ну і звичайно терпіння, взаєморозуміння, толерантності, натхнення.

Кожен новий навчальний рік починається з серпневої конференції педагогічних працівників, на якій ми маємо підвести підсумки роботи попереднього навчального року, визначити  стратегічні пріоритети розвитку освіти нашої громади, шляхи їх реалізації та окреслити завдання на новий 2019-2020 навчальний рік.

Завданням діяльності відділу освіти і закладів освіти визначено надання якісних освітніх послуг, вболівання про майбутнє покоління, створення комфортних умов для розвитку та захисту дітей.

Розпочата реформа НУШ в освіті показала нам корінні зміни в початковій школі і проголошує збереження цінностей дитинства, особистісного підходу, розвитку здібностей учнів, створення навчально-предметного середовища, що в сукупності забезпечує психологічний комфорт і сприяє формуванню в учнів компетентностей, необхідних для успішної самореалізації в соціумі.

За активної підтримки держави, органів місцевої влади та батьківської громадськості в усіх закладах освіти громади створено новий  освітній простір: сучасний дизайн, нове навчальне обладнання, сучасні засоби навчання. 

Сьогодні вчитель, отримавши педагогічну свободу, може самостійно планувати навчальну діяльність, вибудовувати індивідуальну освітню траєкторію учня, а керівник закладу освіти,  як лідер змін, має бути обізнаним з відповідною законодавчою і нормативною базою, уміти ефективно використовувати матеріальні та фінансові ресурси, бути готовим до запровадження інновацій.

А сучасному вчителеві з чималим досвідом вкрай необхідно перебудовуватися. З величезним захопленням і повагою мали можливість  спостерігати за вчителями поважного віку, які не соромляться, майже підскакуючи говорити про своїх НУШЕВЦІВ та про свої уроки.

Що стосується дітей, їм перебудовуватись не потрібно – вони з приходом НУШ отримали приємні зміни: навчання через ігрову діяльність, меншу кількість предметів, формальне оцінювання, нове освітнє середовище, рухливі перерви, ранкові зустрічі, ігри.       

Тож, шановні колеги, давайте разом активізувати свою діяльність! Робити — на результат! Результат — для і заради основного учасника навчально-виховного процесу — ДИТИНИ!

Стереотипи і досвід іноді краще залишити за бортом освітнього процесу і нарешті прислухатися до потреб СУЧАСНОГО  МОЛОДОГО  ПОКОЛІННЯ!

Основними завданнями роботи на 2019-2020 навчальний рік відділ освіти визначив:

  1. Продовжити роботу відділу та закладів освіти Знам’янської ОТГ на створення умов для забезпечення рівного доступу громадян до якісної освіти, для реалізації державних освітніх стандартів, сучасних підходів до організації навчання, виховання і розвитку конкурентноспроможньої особистості.
  2. Підвищити якість надання освітніх послуг в умовах Нової української школи.
  3. Запроваджувати енергозберігаючі технології, створити безпечні умови праці, пожежної безпеки та посилити контроль за раціональним і цілеспрямованим використанням бюджетних  коштів.
  4. Виконати заходи щодо збільшення відсотка охоплення дітей та учнівської молоді позашкільною освітою шляхом     відкриття гуртків, спортивних секцій.
  5. Посилити роботу щодо утвердження високого соціального статусу вчителя у суспільстві шляхом запровадження премій, інших видів морального та матеріального заохочення кращим педагогічним працівникам.
  6.  Забезпечити кваліфікований психолого-педагогічний супровід навчально-виховного процесу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь